Sigrun Storheim
    Sigrun Storheim var heldig og ble trukket som ukevinner av premie på 1000 kr. Hun er kjemiingeniør og arbeider hos Nofima AS.

Jeg er 41 år og bor med mine to barn på 10 og 13 år i Eldsbakkane på Sandsli.
Strekningen jeg går er ca 6 km og jeg bruker rundt en time hver vei. Jeg går fra Eldsbakkane ned til Dolvik og Søreide, videre til Strømme bro og inn Bjørgeveien og så inn til Kjerreidviken. Stort sett går jeg fire dager pr uke.
Jeg begynte å gå til jobb for et år siden, og har gått oftere etter motivasjonen jeg fikk av vårens Jeg reiser smart kampanje. Jeg går i jevnt fort tempo og har bra driv. Det er oppoverbakker hjem igjen fra Strømme bro og fra Søreide. Jeg hører lydbok og koser meg på turen. Dette er dagens trim, jeg rekker ikke noe trening ut over dette. Jeg er glad for at Ringvei Vest er åpnet, nå har jeg en deilig gangtur i flotte og rolige omgivelser. Tidligere gikk jeg med kø imot meg store deler av strekningen både morgen og ettermiddag. Jeg fikk ofte hodepine av den forferdelige stanken fra Sælenvannet i fjor vinter, heldigvis er det blitt ordnet.

Jeg kjører bil en dag i uken for da har jeg liten tid til jeg skal undervise aspiranter i skolekorpset. Jeg får nesten abstinenser når jeg ikke får gå. Kjørte til jobb i går og da jeg kom kjem måtte jeg bare komme meg ut på en times tur med en gang.

Dette er en veldig flott kampanje, og jeg tror mange blir motivert til å delta når det finnes en kampanje der man kan melde seg på og dokumentere at man har reist miljøvennlig. Dette er andre gangen jeg er med. Jeg vant en kjempefin jakke i vår og håpet jo selvsagt på å vinne premie denne gangen også. På nyhetene i NRK Hordaland i forrige uke ble det sagt at en forlenger antall leveår med god helse med 8 år om en sykler til jobben, og gange er like bra vil jeg tro. Jeg går mot køen i Bjørgeveien og tenker - herlighet at de gidder. Her sitter de en og en alene i bilene i køen hver eneste dag. Det må være frustrerende å sitte i kø, ikke bra for helsen heller. Tenker at mange av disse bilistene kunne syklet eller gått til jobben eller slappet av på en buss.

Jeg har nettopp kjøpt meg nye sko så premien vil jeg bruke på en dagstursekk og noen gode ullstrømper. Jeg håper kampanjen fortsetter, den er en viktig inspirasjon og anerkjennelse av oss helfrelste og ikke minst for å få flere bilister til å endre vaner.
 
                                                                                                                                                                                                                Løsning levert av Netnor


Bergen Kommune                        Bergensprogrammet                       SMARTE REISEVANER