Sigbjørn Mehl - Heldig vinner uke 39
    Sigbjørn Mehl var heldig og ble trukket som ukevinner av premie på 1000 kr. Han er forsker på Havforskningsinstituttet.

Jeg er 56 år og bor i Morvikbotn med kone og tre barn i alderen 13 - 28 år.
Jeg har reist miljøvennlig i 13 år. Før det samkjørte jeg med min kone som hadde gratis parkering i Grieghallen. Jeg savner ikke å kjøre bil og stå i bilkøen til jobb.

Jeg tar en buss som går ti på syv. Det er ti minutter før første ekspressbuss, men jeg foretrekker likevel denne som er vanlig rutebuss fordi der er mindre folk. Mange busser er fulle både om morgenen og ettermiddagen. Er det flere som tar bussen, eller har de redusert antall busser? Det er ikke kjekt for faste brukere å stå på bussen hver dag frem og tilbake fra jobben.

Bussturen min tar ca 30 min. Jeg slapper godt av på bussen. Jeg går av på Torget og har en spasertur på 15 min ut til Nordnes. Det er helt fint med en halvtime gange på reise til og fra jobb - jeg får frisk luft og en god start på dagen. Hjem igjen tar jeg ekspressbuss. Jeg er bortreist på tokt med havforskningsbåter 70 - 80 dager i året.

Min erfaring med kollektivtilbudet er veldig bra. Jeg merker ikke noe til endring av billetteringssystemet. Reisetiden er som før og sjåførene er greie.

Jeg reiser smart kampanjen er positiv for å få flere til å reise miljøvennlig. Jeg har deltatt flere ganger i kampanjen. Jeg har ikke vunnet noe før så det var kjekt å bli oppringt med den hyggelige beskjeden om at jeg hadde vunnet.

                                                                                                                                                                                                                Løsning levert av Netnor


Bergen Kommune                        Bergensprogrammet                       SMARTE REISEVANER