Marita Berland vant PeriodeSkyss kort
Marita Berland var heldig og vant gavekort på 3 mnd PeriodeSkyss innen Bergen kommune. Hun reiser kollektivt, men er blitt inspirert av Smarte reisevaner til også å sykle av og til i sommerhalvåret.

Jeg er 26 år i desember og har arbeidet med anskaffelse og logistikk i REINERTSEN i snart 3 år. Jeg bor sammen med min samboer i Sandviken og vi tar bussen til jobb begge to. Jeg jobber på Sandsli og han jobber på Hordvikneset, så vi reiser i hver vår retning hver dag.

Strekningen mellom bostedet og jobben min er 19 km hver vei, og på våren/sommeren varierer jeg med å sykle til og fra jobb. Det var en tidligere ”jeg reiser smart” kampanje som gjorde at jeg fant de beste sykkelveiene til jobb. Da diskuterte jeg med en mobilitetsrådgiver som hadde stand om Smarte reisevaner på jobben vår og jeg fikk sykkelkart over Bergen. Jeg bestemte meg for å sykle minst én gang i uken, og det klarte jeg fint frem til sommeren. Nå på høsten har jeg stort sett brukt buss.

Jeg tar 26 bussen som går fra Åsane Terminal, gjennom Fløyfjellstunellen, til Sandsli. Da må jeg først gå et stykke til busstoppet; det tar ca 15 minutter, men det er bare godt med litt frisk luft om morgenen! Så tar bussturen ca 25 minutter, alt ettersom hvor mye kø det er. Busstoppet er like ved jobben, så det tar meg ikke mer enn 2 minutter å gå fra bussen. Jeg er veldig glad for at 26 bussen ikke ble påvirket av at Bybanen kom, slik mange trodde ville skje, for den bussen er den raskeste å ta når man skal til/fra Sandsli. Det er også praktisk at den går direkte til Åsane, for jeg trener like ved Åsane Terminal, og da blir det lett å komme seg dit rett fra jobb. Jeg synes det er synd at den ikke går senere enn til kl 17:10 fra Birkelandskrysset Terminal, og at de kuttet den som gikk direkte til byn.

De gangene jeg bruker sykkelen til jobb, sykler jeg via Nesttun. Der er det stort sett gode sykkelveier, sett bort ifra veiene i Bergen sentrum. Der sykler man nesten med livet som innsats noen steder. Det er synd at arbeidet med Bybanen ikke kunne inkludere noen sykkelveier også. Strekningen mellom Bryggen og Høgskolen i Bergen er aller verst, der finnes det ingen gode sykkelveier og man blir ofte tvunget til å sykle i bilveien. Da er det viktig å være godt merket og følge ekstra godt med.

”Jeg reiser smart” kampanjen er en viktig kampanje for å få flere til å forstå at det ikke blir vanskeligere hvis man dropper bilen. Det er faktisk veldig behagelig å kunne lese en bok, duppe av noen minutter eller høre musikk og sitte i sine egne tanker på vei til og fra jobb, og de dagene man tar frem sykkelen, er det utrolig herlig å være fullstendig opplagt på jobb! Det blir naturligvis viktig med en god garderobe og muligheten til å kunne ta seg en dusj på jobb, men det har heldigvis vi. Jeg har vært med på kampanjen tre ganger nå og prøver å oppmuntre flest mulig til å bli med. En motiverende og inspirerende kampanje!
                                                                                                                                                                                                                Løsning levert av Netnor


Bergen Kommune                        Bergensprogrammet                       SMARTE REISEVANER