Lisbeth Angeltveit
         Lisbeth Angeltveit var heldig og ble trukket som ukevinner av premie på 1000 kr.
Hun arbeider som spesialrevisor ved Bergen regiontollsted.

Jeg er 43 år og bor i Løtveitlien med mann og to barn.
Løtveitlien er en sidevei til Stokkedalen som ligger mellom Bønes og Fyllingsdalen. Jeg sykler ned til Fyllingsdalen og over Melkeplassen til byen. Stigningen hele veien fra Rema 1000 og opp til Melkeplassen får opp pulsen og jeg får varmen i meg. Jeg har syklet i 15 år daglig også om vinteren.
Jeg har piggdekk til sykkelen. I vinter var det for smalt og dårlig brøytet så det var et uønsket avbrekk på sykling til jobben i tre måneder. Det var forferdelig fordi bussturen tok minst en time inklusiv gange. Når jeg sykler bruker jeg 35 minutter hver vei og selv om jeg dusjer så går det mye mindre tid enn når jeg tar bussen.

Jeg kan alternativt sykle Fjøsangerveien. Det er ikke nok trim for meg selv om det tar like lang tid. Det er flatt hele veien og jeg blir ikke varm engang. Dessuten er det veldig mange syklister og også en del biler som kjører på fortauet der.

Det er ikke tilrettelagt noe særlig for syklister. Det kunne vært mye bedre tilrettelagt dersom de ville prioritert sykling i Bergen. Jeg sykler på gangvei, fortau og i bilveien. Jeg sykler der jeg er minst til hinder for gående og bilister. På Nøstet er det en del farlige steder, der er graving og svært smalt fortau og vei. Jeg tar ingen sjanser og bruker heller noen minutter ekstra ved å sykle på fortauet her fordi bilistene kjører helt i veikanten. Jeg har sett mange farlige situasjoner med syklister i veibanen på denne strekningen.

Jeg reiser smart kampanjen er veldig bra. Det er tredje gangen jeg er med. Jeg vant en jakke i vår og håpet selvsagt på premier også i høst. Jeg ble veldig glad da jeg ble oppringt fra Samferdselsetaten om at jeg var denne ukens vinner av gavekort.
 
                                                                                                                                                                                                                Løsning levert av Netnor


Bergen Kommune                        Bergensprogrammet                       SMARTE REISEVANER