Bjarte Trengereid
         Bjarte Trengereid var heldig og vant 1. gevinsten i høstens Jeg reiser smart kampanje. Han er senioringeniør og jobber ved skipsavdelingen hos Siemens.

Jeg er 44 år og bor på Bråtet på Bønes med kone og tre barn i alderen 6 - 16 år.
Korteste vei til jobben er ned til Strømmeveien, videre sykkeltraseèn frem til Minde Alè og deretter i Kanalveien bort til Siemens som ligger i enden av Kanalveien før Fabrikkgaten. Det går fort nedover Bønesskogen til jobb, mens hjem igjen er det 2 km med oppoverbakke og god trim. Jeg bruker ca 25 minutter til jobben og 30 - 35 minutter hjem igjen. Når jeg har tid tar jeg en ekstra sløyfe rundt Nordåsvannet eller rundt Fyllingsdalen via Varden. Jeg sykler 5 dager i uken i sommerhalvåret og 3 - 4 dager i uken i vinterhalvåret. Jeg bruker gode piggdekk med mange pigger så det gir et godt grep selv om det er litt glatt. Har forståelse for det men de salter litt for mye etter min mening, det sliter veldig på sykkelen med alt dette saltet. De var flinke å brøyte i fjor vinter.
En dag eller to i uken må jeg ta bussen av praktiske årsaker. Det er i alle fall ikke raskere å ta bussen enn å sykle! Noen dager i uken følger jeg datteren min på 6 år ned til skolen og sykler videre derfra. Vi har en veldig koselig tur med god prat, en mye bedre kontakt enn når vi kjører i bilen.

Siemens har egen sykkelklubb, vi er med på rittet Bergen - Voss og noen sykler også Birkebeinerrittet. Sykling har tatt seg opp siste årene merker jeg, både i vår bedrift og ellers i Bergen. Det er mange flere syklister nå enn for 4 år siden da jeg begynte å sykle. Det er ulike typer syklister, mye bra men noen få ødelegger ved at de ikke følger trafikkreglene.

Det er kjempebra med fokus rundt dette med helse i forhold til trening og kosthold. BT og andre media skriver en del om det og jeg tror at Jeg reiser smart kampanjen bidrar til å få flere til å bli motivert og inspirert til fysisk aktivitet.
Jeg begynte å sykle da jeg ble 40 år fordi jeg var blitt tung - jeg satt mye i ro. Jeg har stillesittende arbeid men har fått god form og mye energi av syklingen til og fra jobb.
Sykling er dessuten fint fordi det er veldig liten belastning på kroppen i og med at kroppsvekten kommer på sykkelen og ikke bena. I tillegg gir det deg veldig mange fine opplevelser.

Jeg var ikke klar over alle premiene og ble veldig glad og overrasket over å ha vunnet hovedpremien og at det att på til var en sykkel er helt supert.
Jeg var blant de 700 som vant ulltrøye og jakke tidligere i år så jeg er overveldet over hvor heldig jeg har vært. Tusen takk!!
.
 
                                                                                                                                                                                                                Løsning levert av Netnor


Bergen Kommune                        Bergensprogrammet                       SMARTE REISEVANER