Øystein Rivedal
    Øystein Rivedal var heldig og ble trukket som ukevinner av premie på 1000 kr. Han er ingeniør og arbeider på røravdelingen på Aker Solutions.

Jeg blir 32 år i november. Jeg har arbeidet på Aker Solutions i litt over tre år. Jeg trives veldig godt, og er en veldig fin plass å jobbe på.

Jeg bor i Natlandsveien med 1 min gange til busstoppet. Jeg tar linje 21 som går mellom Haukeland sykehus og Dolvik via Lagunen og Flyplassveien.

Jeg har ca 11 km arbeidsreise til jobben. Jeg tar bussen som går kl. 6.20. Den bruker i snitt 25 minutter til Sandslikrysset. Derfra har jeg en spasertur på mellom 5 - 10 min. Der er en fin gangsti med lys. Litt greit å få denne turen om morgenen og, som er både forfriskende og gjør at jeg våkner skikkelig før jobb. Bussturen går også fint, der jeg blunder gjerne både frem og tilbake fra jobb. Bussen holder ruten om morgenen, men om ettermiddagen kan den ofte bli stående i litt kø som gjør att turen hjem blir litt lenger. Jeg tar bussen i snitt fire dager i uken og bruker bilen gjerne om fredagen til å gjøre ærend osv. Med bilen bruker jeg 15 - 20 min når det ikke er kø så forskjellen mellom å kjøre og ta buss er ikke stor.

Det er avslappende å ta bussen og slippe å stange med egen bil. Jeg har månedskort og bruker bussen også på fritiden, eks. når jeg skal til byen.
Jeg bor i Bergensdalen der det forurensende skydekket la seg i vinter. Jeg droppet bilen og begynte å ta bussen fordi jeg synes det var viktig å bidra til renere luft.

Jeg reiser smart kampanjene har motivert meg til å fortsette å reise miljøvennlig. Nå er jeg vant til denne reisemåten og vil fortsette med det. Kampanjen har positiv innvirkning, virker som det er et økende antall som reiser kollektivt til jobben. Det er veldig lettvint å bare hoppe i bilen. Jeg anbefaler å prøve et miljøvennlig alternativ. Det er godt mulig å endre reisevaner og bli positivt overrasket. 
 

                                                                                                                                                                                                                Løsning levert av Netnor


Bergen Kommune                        Bergensprogrammet                       SMARTE REISEVANER